Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

KomTek - teknik i skolan

KomTek är ett komplement till undervisningen i skolan — och en viktig del av det entreprenöriella lärandet. För att få in mer teknik i skolan jobbar idag ett 20-tal kommuner med konceptet KomTek. KomTek står för Kommunal Teknik och entreprenörskola. Med KomTek vill vi väcka intresse för teknik och entreprenörskap i samhället, med fokus på barn och ungdomar.

Skapa på KomTek

Varför behövs KomTek?

Utvecklingen behöver vändas och låta flickor och pojkar skapa med egna händer och åstadkomma olika tekniska lösningar. Det uppmuntrar ett entreprenöriellt tänkande, det vill säga att skapa självtillit i teknik och entreprenörskap - Jag kan, vill och vågar!

KomTek arbetar med att ge barn och unga en bredare allmänbildning inom teknik, att avdramatisera teknikbegreppet samt att ge dem ett tekniskt ordförråd. Verksamheten ska genomsyras av ett entreprenöriellt lärande och ska även arbeta för integration, mångfald samt en hållbar utveckling.
Målgrupp är främst barn i grundskoleåldern och ska vara ett komplement till teknikundervisningen i grundskolan. Lärare och förskolelärare erbjuds fortbildning och vuxna kan delta i öppet KomTek med barnen.

Verksamheten består av tre huvudspår

  • skolverksamhet
  • lov- och fritidskurser
  • fortbildning

KomTek ett nationellt koncept som finns i 24 kommuner - från Ystad till Örnsköldsvik. KomTek finns också med i den lokala styrgruppen för Teknikcollege.

Komtek bygg olika saker

Kontakt

Besöksadress
Staffangymnasiet hus D
Åsgatan 13
826 80 Söderhamn

Teknikutvecklare

Ylva Bjelksäter

Ylva
Bjelksäter

070-19 13 908
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2018-11-27

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter