Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Källparken

Källparken - Söderhamns paradpark

Namnet har sitt ursprung från sekelskiftet, då delar av stadens befolkning hämtade sitt vatten vid Uhrs källa, som finns i den norra delen av parken. Här kan du njuta av en överdådig blomsterprakt och botanisera i timmar.

Källparken ligger längs Trädgårdsgatan, i backen upp mot Söderhamns sjukhus från centrum. Källparken är en demonstrationspark, där alla växter bär sin egen namnskylt med stolthet. Här finns samtliga blommor som är utplanterade runt om i staden.

På en planteringsyta om cirka 330 m² finns drygt 9 000 ettåriga sommarblommor, som visar upp sin skönhet och färgprakt i noga kombinerade arrangemang.

De dignande blomsterrabatterna inramas av gröna gräsytor med flera gamla vackra parkträd, till exempel skogslönn (Acer platanoides), bok (Fagus silvatica) och skogslind (Tilia cordata).

Liten stefandra (Stefandra incisa) växer som ett marktäcke, inramar och skiljer parken från gatan.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-23

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter