Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kajsa hoppas på många idéer om Gurkparken

Gurkparken är en tämligen orörd pärla i centrala Söderhamn med ett promenadstråk, några parkbänkar och vackra blomsterarrangemang.
Nu ska platsen väckas till liv.
- Vi vill skapa en aktiv levande park. Året runt. Jag hoppas att kommuninvånarna vill bidra med tips och idéer i utvecklingsarbetet, säger kommunens projektledare Kajsa Lundmark.

Söderhamns kommun har i en bred dialog tagit fram ett program för utveckling av Söderhamns centrum. Gurkparken är ett av områdena som hamnat i fokus. Parken kommer att stöpas om:


- Kommuninvånarna ska få säga sitt innan vi går vidare i processen. Vi vill veta vad söderhamnarna tycker om parken och vad de vill använda den till, säger Kajsa Lundmark.

Kajsa hoppas på stort intresse 7 september då tjänstemän från Söderhamns kommun tillsammans med White arkitekter bjuder in till idémöte på CFL.

- Jag tycker att projekt Gurkparken är jättespännande. Här finns potential att göra många bra saker.


Som till exempel?
- Jag vill inte föregå mötet. Nu ska invånarna få säga sitt först. Därefter kommer det att växa fram en bild av framtidens Gurkapark, säger Kajsa Lundmark.

Gurkparken i centrala Söderhamn

Gurkparken i centrala Söderhamn är i fokus för utveckling enligt centrumprogrammet. Det ska bli en levande park som kan användas året runt.

Inbjudan: Tyck till om GurkparkenPDF (pdf, 85.5 kB)

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-09-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter