Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Vy från Stugsundsuden

Vy från Stugsundsuden

Östersjökonferens om stadsplanering

Söderhamns kommun deltar i oktober i ett seminarium om stadsplanering i Gdansk, inom samarbetet Union of the Baltic Cities. Maj 2016 är det dags att bjuda in den internationella gruppen till Söderhamn.

Höstens konferens i Gdansk

UBC:s (Union of the Baltic Cities) stadsplaneringskommission träffas varje år i någon av samarbetsstäderna, för att workshoppa kring ett utvalt tema i den aktuella staden.

Hösten 2015 ses gruppen i Gdansk i Polen, med tema "Developing Sea Coast - Local and City-wide perspective". Från Söderhamns kommun deltar integrationssamordnare Karin Olsson, samhällsplanerare Eva Widergren och kommunstyrelsens ordförande Svenerik Lindestam (S).

- Under seminariedagarna arbetar gruppen intensivt med olika workshops kring det aktuella temat. Sista dagen redovisas resultatet för stadens politiker, som har möjlighet att ta idéerna vidare, berättar samhällsplanerare Eva Widergren.

Konferens i Söderhamn 2016

Den 22 - 25 maj 2016 är det dags att hälsa UBC:s stadsplaneringskommission välkommen till Söderhamn. Temat för den träffen blir "From Town to Sea".  

- Det här är en fantastisk chans att få använda gruppens expertkompetens till att titta på våra aktuella frågor. Vi kommer att arbeta med idéer kring landområdet längs Söderhamnsåns utlopp ut mot Stugsund, berättar samhällsplanerare Eva Widergren.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-10-19

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter