Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Så kan Söderhamnsporten utvecklas

I en framtid har Söderhamnsporten vid resecentrum utvecklats till en levande och attraktiv del av Söderhamns stadskärna. Stationsområdet är en väl fungerande kollektivtrafiknod och en mötesplats för såväl söderhamnsbor som regionen i stort.

- Nya bostäder i närheten av stationen skapar goda förutsättningar att kombinera ett attraktivt boende med studier eller arbete på annan ort, menar kommunens samhällsplanerare Ludvig Königsson.

Sex prioriterade områden

För att nå målbilden behövs åtgärder inom sex områden:

  • Hållbara transportslag
  • Bostäder
  • Stadssamband
  • Gröna och blå värden
  • Verksamheter
  • Långsiktigt perspektiv

Bakgrund

Söderhamnsporten är en knutpunkt mellan E4, väg 50, Ostkustbanan och tvärbanan över till Norra Stambanan. Stationsområdet har ett strategiskt läge med hög regional tillgänglighet och samtidigt bara 10 minuters gångavstånd till stadskärnan.

Området är ett av kommunens viktigaste utvecklingsområden med potential för verksamheter av regional betydelse samt för boende där pendling är en förutsättning.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Kontakt

Ludvig Königsson
070-331 44 61

Granskad/Uppdaterad: 2018-09-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter