Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Tyck om Marmaverken

Marmen

Tyck till inför ny översiktsplan! Här kan du läsa om ortsdialogen vi genomfört och tycka till i formuläret nederst på sidan. Du kan även hashtagga #tyckomsöderhamn och lämna synpunkter via instagram.

Ortsdialog om Marmaverken

14 personer kom till Marma IP för dialog i klubbhuset den 19 maj. Unika värden och mötesplatser som pekades ut var bland annat Marmavallen och Marmen med badplats, småbåtshamn och fiskemöjligheter. Den omkringliggande skogen är värdefull, liksom motionsslingan och bruksparken. Det nedbrunna Folkets hus (Föreningarnas hus) är en saknad mötesplats i området.

- Även Marmaborna framhölls som unika av deltagarna, och människan själv är en viktig del i översiktsplan. Det handlar om att skapa förutsättningar för hela kommunen så att människor kan bo och verka här, säger Erika Klang-Westin som genomförde dialogen tillsammans med Ingemar Olofsson.

Det som är bra med att bo i Marma är framför allt närheten till naturen, vattnet och lugnet, menar deltagarna. Mindre bra är att det saknas skola, affär och lägenheter och att mark blivt dåligt återställd efter rivningar.

För att vara en attraktiv plats i framtiden är det viktigt med tillgång till fiber och kollektivtrafik och bättre underhåll av grönområden och rekreationsområden i Marma.

Deltagarna tyckte upplägget på dialogen var bra och vill ha återkoppling på hur det förs vidare i översiktsplan.

Tyck om Marmaverken

Under sommaren 2016 har alla kunnat lämna tankar, idéer och synpunkter om Marmaverken i ett e-postformulär här på webben, inför arbetet med ny översiktsplan för Söderhamns kommun.

Formuläret har tagit upp samma teman som ortsdialogen:

  • Vad är unikt för Marmaverken och varför (lokal historia, kultur, platser eller traditioner)?
  • Vilka mötesplatser finns i Marmaverken? Vad gör ni där? Vilka är där?
  • Vilka platser besöker du i andra delar av Söderhamn?
  • När du får besök, vilka platser brukar du visa då?
  • Vad tycker du är bra och mindre bra med att bo här?
  • Vad tycker du är viktigt för att Marmaverken ska bli en attraktiv ort att leva och verka på?
  • Övriga synpunkter

Tack även till dig som lämnat tankar, idéer och synpunkter via webben.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kontakt

Ludvig Königsson
070-331 44 61

Granskad/Uppdaterad: 2018-01-23

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter