Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Tyck om Stugsund

Stugsundsudden

Tyck till inför ny översiktsplan! Här kan du läsa om ortsdialogen vi genomfört och tycka till i formuläret nederst på sidan. Du kan även hashtagga #tyckomsöderhamn och lämna synpunkter via instagram.

Ortsdialog om Stugsund

Vad är unikt för Stugsund? Hur kan Stugsund utvecklas för framtiden? Vilka platser i Stugsund och andra delar av kommunen är viktiga för dig?

Endast två personer kom till dialogen om Stugsund, som hölls samma kväll som dialogen om centrala Söderhamn. Deltagarna tyckte att Stugsund var unikt med gammal genuin bebyggelse, nära till havet med kajen och Stugsundsudden samt även nära till insjöar som Färsjön, Lugnsjön och Vadtjärn.

Stugsund har en fantastisk närhet till hav, sjö och gott om natur. Nära till allt!

Ortsdialog i Stugsund

Ortsdialog - positivit och negativt i Stugsund

Stugsundsborna möts på kajen, på promenadvägar, på udden, med mera. Deltagarna framhöll särskilt den goda tillgången på promenadvägar. Just för promenadvägarna finns det både plus och minus. Det positiva är gång-och cykelavståndet till Söderhamn, negativt är cykelvägens bristfälliga beläggning. Även avsaknad av beläggning på gatorna i gamla Stugsund nämndes. Dammet från gruset gör att fönstren alltid är smutsiga, tvätten kan inte hängas ut.

Framtidsbilden är att det byggs attraktiva sjö- och strandnära boenden, att hamnområdet utvecklas, SMS kan flyttas till hamnområdet östra delar. En badplats och brygga saknas på Stugsundsudden.

Tyck om Stugsund

Under sommaren 2016 har alla kunnat lämna tankar, idéer och synpunkter om Stugsund i ett e-postformulär här på webben, inför arbetet med ny översiktsplan för Söderhamns kommun.

Formuläret har tagit upp samma teman som ortsdialogen:

  • Vad är unikt för Stugsund och varför (lokal historia, kultur, platser eller traditioner)?
  • Vilka mötesplatser finns i Stugsund? Vad gör ni där? Vilka är där?
  • Vilka platser besöker du i andra delar av Söderhamn?
  • När du får besök, vilka platser brukar du visa då?
  • Vad tycker du är bra och mindre bra med att bo här?
  • Vad tycker du är viktigt för att Stugsund ska bli en attraktiv ort att leva och verka på?
  • Övriga synpunkter

Tack även till dig som lämnat tankar, idéer och synpunkter via webben.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kontakt

Ludvig Königsson
070-331 44 61

Granskad/Uppdaterad: 2018-01-23

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter