Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Odla på Norr

Vill du vara med och odla på Norrberget? Odlingslådorna på Norrberget är en vacker mötesplats där alla är välkomna att vara med. Du kan anmäla intresse för plats i en odlingslåda.

Intresset för stadsnära odling är stort och närodlat gynnar både människan och miljön!

Bland Norrbergets bärbuskar, sittgrupper, grillplatser och fruktträd, kan alla söderhamnare ha möjlighet att bara vara eller odla tillsammans med andra. Här finns mer än 30 odlingsbänkar.

Stadsnära odlingar skapar nya mötesplatser och ökar tryggheten och trivseln. Med hjälp av odling kan vi skapa levande rum där folk kan träffas, skapa kontakter och lära känna sina grannar.  Det finns flera positiva exempel runtom i Sverige där stadsnära odling har lockat många människor.

Odlingslotter har funnits i Sverige länge. Från början var syftet att ge stadsbor med lägenhetsboende en möjlighet att komma ut till sin egen lilla trädgård. Odlingslotterna var också ett sätt att hålla nere livsmedelskostnaderna. Grundtanken med odlingslotter finns kvar även idag men har på många sätt utvecklats.

Odlinglådorna tillkom genom projekt Norrskenet, en stor satsning från Söderhamns kommun med samarbetspartners för att tillsammans med de boende i norra delarna av Söderhamn öka trivseln, tillgängligheten och tryggheten i området.

Granskad/Uppdaterad: 2017-03-08

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter