Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Elevhälsa, studievägledning och aktivitetsansvar

Verksamhetsområdet består av studie- och yrkesvägledning för grundskolan, medicinsk elevhälsa, kommunens ungdomssamordnare och den it-pedagogiska verksamheten.

  • Skolhälsovården  med skolsköterskor och skolläkare samt kuratorer är till för alla elever från förskoleklass, grundskola och grundsärskolan. Skolhälsovården ansvarar för den medicinska delen i den samlade elevhälsan och arbetar med att främja en positiv hälsoutveckling i skolan.
  • Grundskolans studie- och yrkesvägledning ger eleven personlig vägledning. Vägledningen ska stödja eleven i att undersöka och identifiera sina intressen och på så sätt komma fram till genomtänkta val.
  • Kommunens ungdomssamordnare arbetar med det kommunala aktivitetsansvaret, vilket innebär att ungdomar i åldern 16-19 år, som inte fullgjort gymnasiet och är utan sysselsättning, kontaktas för att erbjudas studier, praktik/arbete, eller annan individuell planering.
  • Den it-pedagogiska verksamheten stödjer skolor och förskolor i it-pedagogiskafrågor.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Kontaktuppgifter

Erik Björk
Verksamhetschef
Telefon 0270-759 62

Erik Björk

Granskad/Uppdaterad: 2018-06-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter