Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Nyhetsarkiv - Kommun och politik

 • 2018-05-25

  Eldningsförbud i Gävleborgs län


  På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen Gävleborg, i samråd med länets räddningstjänster, beslutat om generellt eldningsförbud utomhus i Gävleborgs län

 • 2018-05-24

  25 maj börjar dataskyddsförordningen att gälla


  Dataskyddsförordningen ska stärka skyddet av dina personuppgifter. Den nya lagen, dataskyddsförordningen (som även kallas GDPR-General Data Protection Regulation) ersätter personuppgiftslagen.

 • 2018-05-21
  Gågatan Söderhamn

  Medborgarenkät om digitalisering


  Vi vill gärna få er syn på vad som är viktigast i kontakten med kommunen. Huvudsyftet med det är att kunna erbjuda kommunernas medborgare mer och bättre service. Dit når vi bland annat genom att effektivisera våra verksamheter, och här är användandet av ny teknik och digitalisering en viktig del. 

 • 2018-05-17
  Prideflagga

  Kommunen deltar i Söderhamn Pride 2018


  Som en del av arbetet för likabehandling deltar kommunen i årets Pridefestival.
  - Att delta i Söderhamn Pride är ett viktigt ställningstagande och visar att vi menar allvar med jämlikhet och mångfald. Att Söderhamn är ett öppet samhälle där vi vill att alla ska vara med och ta plats, säger Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande.


 • 2018-05-09

  Senaste nytt om höga vattenflöden


  Nu smälter snö och is. I år är det ovanligt mycket snö i vårt område och det medför risk för höga vattenflöden som kan medföra allvarliga översvämningsproblem. Den här sidan uppdateras kontinuerligt med den senaste informationen om de höga vattenflödena i vårt område.

 • 2018-04-30
  Här vill jag leva 2030 - svara på enkät

  Berätta om din vision av Gävleborg


  Nu kan du bidra med dina tankar och idéer om framtidens Gävleborg i en enkät. Med hjälp av din och andras röster stakar vi ut riktningen för vår gemensamma framtid i vårt län.

 • 2018-01-09

  Beslut i kommunstyrelsen: Nya förutsättningar kan minska kommunens utgifter med 23 miljoner kronor


  Kommunfullmäktige beslutade under 2017 att drygt 30 miljoner ska användas för att anpassa och bygga om lokaler för att passa olika kommunala verksamheters krav och behov. Nu ger nya förutsättningar kommunen möjligheter till andra lösningar, vilket kan innebära minskade kostnader med cirka 20 miljoner kronor. En enig kommunstyrelse fattade beslut enligt tjänstemännens förslag. Nu går ärendet vidare till kommunfullmäktige för beslut.

 • 2018-01-03
  Kommunens officiella anslagstavla finns på soderhamn.se.

  Kommunens anslagstavla digital från 1 januari 2018


  Den nya kommunallagen innebär att kommunens officiella anslagstavla ska vara digital och finnas på kommunens webbplats.

 • 2017-12-15
  Pernilla Vosveld.

  25 år i tjänsten uppmärksammades med lunch och present


  Efter 25 år i Söderhamns kommun uppmärksammas medarbetare med festlunch och present. I år är det 40 personer som firar 25 år i Söderhamns kommun.

 • 2017-11-30

  Chefsbyten i kommunkoncernen


  Från och med 1 december byter näringslivschef Jan Brandberg roll i kommunen. Jan går till en tjänst som näringslivsutvecklare inom näringslivsenheten. Samtidigt tar Hans-Göran Karlsson, nu förvaltningschef för kultur- och samhällsserviceförvaltningen, över rollen som näringslivschef. Veronica Henriksson går in som tillförordnad förvaltningschef för Kultur- och samhällsserviceförvaltningen.


Granskad/Uppdaterad: 2018-05-18

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter