Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Beslut om centrumvärd

Kommunen vill arbeta långsiktigt med ett gott värdskap i Söderhamns stadskärna. Kommunstyrelsen har beslutat införa en centrumvärd under en testperiod på ett år.
- Vi har diskuterat olika lösningar för att skapa en bättre miljö både inne på biblioteket/turistbyrån och utomhus i centrum. Roligt att kommunstyrelsen är positiv till att vi testar en centrumvärd under ett år, säger kommunchef Margareta Högberg.

Uppsökande verksamhet


Centrumvärden ska ha sitt arbetsställe i biblioteket/turistbyrån. Gränserna för verksamhetsområdet utomhus i centrum behöver definieras.

Centrumvärden ska bedriva en uppsökande, kontaktskapande verksamhet. Arbetet ska i första hand rikta sig till unga, medelålders och äldre alkohol- och narkotikamissbrukare.

Rent konkret kommer det att handla om att verka för trygghet och trivsel i centrum, motverka skadegörelse och störa missbruksmiljöer där ungdomar vistas.

- Centrumvärden får en viktig roll i förändringsarbetet. Det är viktigt att vi hittar en person som kan skapa förtroende hos målgruppen, menar Margareta Högberg.

Centrumvärden kan även söka upp de missbrukare som ofta vistas på och utanför biblioteket och motivera dem till kontakt med till exempel Söderhamns beroendecenter eller IOGT i Söderhamn.

Beslut


Kommunstyrelsen har beslutat att under 2013 anställa en Centrumvärd. Finansiering skergenom reserverade medel om 590 tkr inom anslaget för projekt och utveckling.

Centrumvärden kommer att tillhöra informations- och marknadsföringsenheten. Rekrytering av centrumvärd kommer att starta inom kort.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-01-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter