Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Fler vill bo i Söderhamn

Under 2013 ökade befolkningen i Söderhamn med 240 personer. Och de flesta nya medborgarna är yngre än 40 år, det är bra för kommunens utveckling.

För första gången på 21 år är det fler som har flyttat till Söderhamn än som lämnat kommunen. Inflyttarna kommer både från andra delar av Sverige och från andra länder. De mest populära platserna att flytta till är centrala Söderhamn, Trönö, Sandarne och Ljusne.

- Ökningen är erhört glädjande. Nu gäller det för oss är att ta hand om våra nya medborgare så att de trivs här, både med platsen Söderhamn och med oss som redan bor här. Det hänger på dig och mig som söderhamnare och den bild av Söderhamn som var och en av oss delar med oss av, varenda dag, säger Margareta Högberg, kommunchef i Söderhamns kommun.

De allra flesta som flyttar hit är under 40 år, något som är bra för kommunen. Jonna Källström Börresson, kommunsekreterare, förklarar varför:

- Om vi fördelar Söderhamns kommuns befolkning i 10-års intervall, så får vi en "midja" i befolkningen. Vi har helt enkelt för få personer i kommunen i åldrarna där människor bildar familj och skaffar barn. Att få en stor inflyttning av personer under 40 är precis vad vi behöver. På sikt kan det förhoppningsvis ledda till att det föds fler barn i vår kommun.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-08-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter