Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Ingrid Bergström Nilsson utsågs till Vårens Söderhamnare

Ingrid Vårens Söderhamnare

Vårens Söderhamnare är en tjej med framåtanda, attityd och sällsynt god kommunikativ förmåga.
Ingrid Bergström Nilsson, 22, fick motta den fina utmärkelsen på måndagskvällens kommunfullmäktige för sitt hängivna engagemang med nätverket "Nu styr vi upp stan".
Ingrid
När kommunfullmäktiges ordförande John Staffas gick över till den andra punkten på dagordningen satt Ingrid och tryckte i förmaket.
Det låg något stort i luften.

Ingrid skulle kallas fram till talarstolen och inför alla ledamöter, press och direktsänd webb-teve få ta emot den ärofyllda utmärkelsen Vårens Söderhamnare.

- John Staffas hade ringt och gett mig beskedet tidigare, men det var ändå lite overkligt att lilla jag var den som juryn utsett till Vårens Söderhamnare, säger en strålande glad Ingrid Bergström Nilsson.

När jurymedlemmen Helena Nilsson, representant från föreningslivet, gav henne blomsterkvasten och diplomet upplevde Ingrid att hon och Söderhamns ungdomar vunnit en seger.
- Utmärkelsen ser jag som en bekräftelse på att kommunpolitikerna tror på oss unga och stöttar all den peppning vi har i nätverket "Nu styr vi upp stan". Det här är ett erkännande för mitt och många andras arbete med att försöka göra ett bra Söderhamn ännu bättre, säger Ingrid Bergström Nilsson.

Något stort firande blev det inte:
- Jag satt och stirrade in i den vackra blombuketten ett tag och kände värme i hjärtat av juryns motivering som fanns tryckt på diplomet!

Ingrid Bergström Nilsson slår sig garanterat inte till ro. Efter besöket hos fullmäktige har hon hunnit med att skriva flera peppande inlägg på nätverkets facebooksida. Intressegruppen har idag 2 217 anhängare.

Vid sidan av all peppning är Ingrid Bergström Nilsson lite av en tusenkonstnär. Just nu utbildar hon sig till Ljusne guide för att kunna guida besökare i bruksortens historia.
- Det är spännande! Jag skriver också en del i tidningen Ambassadören och extraknäcker på Statt. Det är alltså en tjej med många järn i elden.
Så här löd juryns motivering:

"Hela hennes kreativa väsen signalerar positivism
och framåtanda.Möjligheterna finns där.
Alltid.
Med sitt smittsamma och offensiva engagemang
driver hon entusiastiskt på nätverket "Nu styr Vi
upp Söderhamn", som blivit en inspirerande kraft
i vårat samhälle.
Ingrid Bergström Nilsson är brukstjejen med
attityd och en sällsynt god kommunikativ
förmåga.
Hon är en föredömlig ambassadör för Söderhamns Kommun i tiden.
Vi vill, vi kan, vi lyckas!"

Grattis, Ingrid!

Juryn

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2012-08-16

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter