Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kungligt besök på hälsingegården Erik-Anders

Kungen och drottningen besöker hälsingegården Erik-Anders i Söderala 29 augusti 2013.

Kungen och drottningen besöker hälsingegården Erik-Anders i Söderala.

I år firar kung Carl XVI Gustaf 40 år på tronen. Med anledning av det besöker kungaparet Sveriges samtliga 21 län under året. Torsdag 29 augusti 2013 var det dags för Gävleborgs län.
Hälsingegården Erik-Anders i Söderala stod först på programmet när kungaparet besökte Gävleborg. Omkring 100 personer hade samlats på världsarvsgården för att möta kungaparet som landade i helikopter på en åker i närheten. De hälsades välkomna av kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam, centerpartiets gruppledare Magnus Svensson och kommunchef Margareta Högberg.

Tillsammans med landshövding Barbro Holmberg promenerade sällskapet grusvägen fram till Erik-Andersgården där ägarna Pär och Britt-Marie Forsell hälsade kungen och drottningen välkomna. Med på gårdstunet var också övriga världsarvsgårdsägare.

Ingela Broström från Länsmuseet visade runt på gården och besöket avslutades med en kort sittning där kungaparet bjöds på lokalproducerad ostkaka från Norränge. Totalt varade besöket i ungefär en timme. Därefter åkte sällskapet vidare i buss till Växbo Kvarn i Bollnäs för att sedan fortsätta till Wij Trädgårdar i Ockelbo och slutligen Gävle slott.  

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-08-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter