Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef och Sven-Erik Lindestam (s), kommunstyrelsens ordförande undertecknar medborgarlöftet

Medborgarlöfte: Ett tryggare centrum

Efter dialog med medborgarna så presenterar Polisen och Söderhamns kommun ett medborgarlöfte. Vi lovar att tillsammans arbeta för att invånare och besökare ska känna sig trygga i Söderhamns centrum.

Lokalpolisområdeschefen Kristina Holgersson och kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam (s) undertecknade idag medborgarlöftet.

- Genom att göra saker tillsammans med andra samverkanspartner blir vi starkare och har större möjligheter att nå gemensamma mål, menar Sven-Erik Lindestam (s), kommunstyrelsens ordförande. 

Kommunens insats i medborgarlöftet handlar främst om att vi ser till att det finns ordningsvakter i centrum och en centrumvärd.

- Det är viktigt att alla som verkar i eller besöker Söderhamns centrum känner sig trygga. Den gemensamma ambitionen är att arbeta aktivt med det som skapar en känsla av otrygghet.  Nu fortsätter vi vårt förebyggande arbete för att öka tryggheten, säger lokalpolisområdeschefen Kristina Holgersson.

Ny kommunpolis i Söderhamn

Jan Ekholm är ny kommunpolis i Söderhamns kommun och kommer att ha en viktig roll när det gäller medborgarlöftena. Han har en samordnande funktion och är länken mellan polisen, kommunen, organisationer och medborgare.

Några aktiviteter i centrum som polisen och kommunen tillsammans ska arbeta med för att öka tryggheten är:

  • ökad polisiär tillgänglighet
  • riktade insatser mot missbruk och ordningsstörningar
  • centrumvärd och förordnade ordningsvakter under frekventa tider

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Relaterad information

Trygghet i centrum

ANDT-strategi

Granskad/Uppdaterad: 2016-09-21

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter