Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Mikael Larsson, centrumvärd

Mikael Larsson - stöttande centrumvärd

Mikael Larsson har nyligen börjat som centrumvärd i Söderhamn. Arbetet är ett projekt på ett år som innebär att han ska arbeta för ökad trygghet och trivsel i de centrala delarna av staden. Målet är att skapa en bra atmosfär, i första hand kring Stadsbiblioteket, där alla känner sig välkomna och trygga.
- Jag har varit idéelt engagerad i människor och ungdomar i synnerhet i 20 år, så jag hoppas och tror att jag kan göra skillnad. Jag vill att människor ska må bra därför vill jag finnas till hands för dem som har problem med olika typer av droger och för andra som behöver stöttning.

För utom att arbeta med de här frågorna på sin fritid har Mikael även arbete på Amicus (boende för ensamkommande flyktingbarn) och Sjövillan (beroendecenter). Han är ordförande för Föräldrar på stan och har "nattvandrat" i flera år.

- Det gäller att vara ödmjuk, ha tålamod, arbeta för en ömsesidig respekt och ge personer motivation att ändra riktning i livet. Kan jag vara den stöttande handen när någon har det jobbigt - då kan jag hjälpa.

Arbetet som centrumvärd kommer att innebära kontakt med en rad olika instanser så som polis, socialkontoret, barn- och ungdomscenter, IOGT-NTO och Securitas för att nämna några.

- Vissa situationer måste jag ha hjälp med - då finns hjälpen ett samtal bort, avslutar han.

Mikael kommer att synas iklädd röd jacka med texten "Centrumvärd" på ryggen. Projektet sträcker sig till mars 2014.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-03-27

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter