Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Nya förvaltningschefer

Förvaltningen för lärande och arbete upphörde vid årsskiftet. Förvaltningschef Thomas Norgren blir ny chef för Kommunstyrelseförvaltningen. Lena Wetterlind blir chef för den nya arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Kommunen gör en förnyad rekrytering av chef för Omvårdnadsförvaltningen.

Ny chef för Kommunstyrelseförvaltningen

Thomas Norgren byter förvaltning. Från årskiftet blir han chef för Kommunstyrelseförvaltningen.

- Det känns bra att kunna ta tillvara på Thomas Norgrens erfarenhet. Han kan kliva direkt in i rollen som förvaltningschef, med sina kunskaper om kommunens verksamhet och vår ärendehantering, säger kommunchef Margareta Högberg.

Under året har Margareta Högberg utrett hur Kommunstyrelseförvaltningen ska kunna organiseras mer effektivt.

Inte minst har hon sett behov av att renodla sin egen roll. Hittills har hon varit kommunchef, förvaltningschef och dessutom enhetschef för bland annat Näringsliv och Faxepark.

- Med en egen förvaltningschef, kan vi börja förtydliga rollerna i förvaltningen. Vi tittar nu på hur förvaltningens enheter ska organiseras bättre och cheferna pratar med sina medarbetare. I förändringsprocessen kan den nya förvaltningschefen också vara med, berättar Margareta Högberg.

Ny rekrytering för Omvårdnadsförvaltningen

Under hösten har kommunen rekryterat ny chef för Omvårdnadsförvaltningen. Den person som erbjudits tjänsten tackade tyvärr nej.

Nu gör kommunen ett omtag och upphandlar ett bemanningsföretag för att hitta en tillfällig förvaltningschef under rekryteringstiden. Kommunen planerar att samarbeta med ett rekryteringsföretag för att få fram en ny kandidat.

Lena Wetterlind

Lena Wetterlind

Ny chef på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Den 1 januari 2015 skapas den nya arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Som tidigare meddelat har kommunen rekryterat söderhamnaren Lena Wetterlind som förvaltningschef. Hon tillträder i samband med nyåret.

Övriga förändringar från 1 januari

Ett flertal av kommunens förvaltningar organiseras om vid årsskiftet. Läs mer.


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-02-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter