Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Gurkplantor

Odling ger gemenskap

De nya odlingslotterna på Norrberget i Söderhamn har fått stor betydelse. Här möts boende på Norr över ålders- och nationalitetsgränser.
I början av sommaren gjordes 16 stora odlingslådor i ordning på Norrberget. Detta har fallit väl ut och är början på färdigställandet av mötesplatsen. Planeringen av utformning och innehåll har tagits fram tillsammans med personer som är intresserade av att odla här och föreningar. Nu finns det planer för fler lådor, sociala delar med grillplatser, fruktträd, verktygsbod mm. Det finns många som redan står i kö för att få odla.

- Jättekul att våra deltagare redan känner positiva vinster med satsningen på stadsnära odling. Det här är ett kanonbra sätt att få folk att mötas. Odlingen ger dessutom flera andra vinster för trivsel och miljö, säger Norrskenets projektledare Anette Cowlin.

Lyssna på P4 Radio Gävleborgs reportage om odlingslotternalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Projekt Norrskenet


Odlingslotterna är en del av projekt Norrskenet. I projektet samverkar Söderhamns kommun, Faxeholmen, Hyresgästföreningen, Studiefrämjandet, föreningar och organisationer med boende i norra delarna av centrala Söderhamn för att öka trivseln, tillgängligheten och tryggheten i området.

Läs mer om projekt Norrskenet.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-08-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter