Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Andreas Nordvall

Söderhamnare tog hem filmpris

Andreas Nordvall vann första pris på EXIT filmfestival. Nu kommer han att representera länet vid Novemberfestivalen i Trollhättan.
Fredagen den 7 september var det åter dags för EXIT filmfestival på Spegeln i Gävle. 23 filmer från hela länet tävlade i två tävlingsklasser - mellanvikt och tungvikt.

Söderhamnskillen Andreas Nordvall tävlade med sin film Mannen som dog och vann tungviktsklassen (för 20-26-åringar). Andreas har tidigare gjort film på Medieverksta'n Söderhamn och har under de senaste två åren studerat filmskapande på Kalix Filmskola.

Mannen som dog blev hans examensarbete från Kalix och en utav skådespelarna i filmen är Ulf Brunnberg. Andreas säger att han hämtat mycket inspiration till sina filmer från Jönssonligan och han var därför extra glad över att Ulf Brunnberg gillade hans manus och ställde upp.

Juryns motivering


"En obehaglig historia med Kafka-vibbar som egentligen visar väldigt lite känslor. En välspelad balansgång mellan liv och död som anväder humor som vapen. Väldigt sällan vågar en film vara så stiliserad och komma undan med bravur. Den här filmen stannar i minnet."

Andreas Nordvall kommer att representera länet med sin film vid Novemberfestivalen, en tävling för ung kortfilm som hålls i Trollhättan varje år. Han tävlar då med över 40 andra filmer från hela Sverige.

Läs mer hos Medieverksta'nlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2012-09-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter