Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamns e-handlingar gott exempel

Kommunens innovativa arbete med e-handlingar presenteras i november på en nationell konferens i Göteborg.
Söderhamns kommun är bland de första användarna i "Politikerrummet", en ny app (applikation) för surfplatta. Sedan september 2012 använder kommunstyrelsen i Söderhamn e-handlingar vid alla sina sammanträden. Kommunens innovativa arbete får mycket uppmärksamhet just nu.

Kommunsekreterare Jonna Källström-Börresson och kommunens systemtekniker Kenth Almé har varit med och utvecklat den nya appen. Den 8 november kommer de att presentera kommunens övergång till digitala nämndutskick via "Politikerrummet", vid LIS användarkonferens i Göteborg.

- Det är visst väldigt många deltagare som valt vår programpunkt, kul att intresset är så stort, säger Jonna Källström-Börresson.

Hon kommer att presentera själva arbetsgången, som bygger på att Kommunstyrelseförvaltningens arbete är helt integrerat i ärendehanteringssystemet. Via "Politikerrummet" kan kommunstyrelsen i sina surfplattor följa ett ärende från att det kommer in, genom beredningstiden, till beslut. Flera kompetenser på tjänstemannasidan kan vara inne och bereda ett och samma ärende. Systemet ger en kvalitetssäkring inför beslut. Kenth Almé kommer att göra en demonstration av hur appen fungerar.

Läs mer om införandet av e-handlingar i Söderhamns kommun.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2012-11-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter