Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Symboler kvinna - man

Vi vill bli mer jämställda

Söderhamns kommun har skrivit under CEMR:s europeiska deklaration för jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå. Nu pågår ett koncernövergripande arbete för att skapa en handlingsplan för Söderhamns kommun till februari 2014.
Alla som undertecknar jämställdhetsdeklarationen ska utarbeta och anta en handlingsplan för jämställdhet. Karin Öst och Anette Sjöholm är projektledare för det koncernövergripande arbetet med att skapa en handlingsplan för Söderhamns kommun. Planen ska vara klar i februari 2014.  

- Jämställdhet skapas i vardagen. Det känns spännande att sätta sig in i deklarationen och se hur vi kan hitta fokusområden där Söderhamns kommun kan utvecklas, menar projektledaren Anette Sjöholm.

Kommunstyrelsen har avsatt 108 000 kr för projektledning på 20 procent under 12 månaders tid. Finansiering sker ur kommunstyrelsens budget 2013 för projekt och utveckling.

CEMR-deklarationen


CEMR (The Council of European Municipalities and Regions) är de europeiska kommun- och regionförbundens samarbetsorganisation. Läs mer om CEMR (engelska) länk till annan webbplats.

SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har ställt sig bakom den europeiska deklarationen för jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå och rekommenderar kommuner, landsting och regioner att underteckna. Läs mer hos SKL länk till annan webbplats.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-08-19

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter