Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Jordglob

Söderhamns kommuns internationella strategi

Söderhamns kommuns internationella strategi gäller 2012 — 2015. Utpekade områden är skärgårdsutveckling, lärande och hållbar utveckling.
Allt fler människor studerar, arbetar, reser och bor i andra länder. Företag är globaliserade och internationalisering är en del av samhällets utveckling. Söderhamns kommun arbetar aktivt med omvärldsbevakning för att ta tillvara kunskap från olika håll i världen, med det europeiska samarbetet i fokus.

Den internationella strategin innehåller riktlinjer för organisationens fortsatta arbete. Kommunens inriktningsmål 2012 — 2015 är vägledande för prioriteringar i arbetet. Särskilt utpekade områden är skärgårdsutveckling, lärande och hållbar utveckling.

— Nu har vi en uppdaterad internationell strategi som harmoniserar med kommunens inriktningsmål. Strategin anger tydliga mål för det internationella arbetet och vem i organisationen som ansvarar för vad. Det gör det lättare att planera aktiviteter och följa upp resultat, menar Maria Svensson som är ansvarig för internationella frågor på kommunens projektkontor.

Just nu arbetar kommunen med flera internationella projekt med extern finansiering. Projektet BACES samordnar elva partners runt Östersjön i skärgårdsutveckling och kunskapsutbyte.

Söderhamns kommun har också flera samarbetsprojekt med Ugudistriktet i Sydafrika, kring utbildning och vattenförsörjning. De projekten helfinansieras genom ICLD - Internationellt centrum för lokal demokrati.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Dokument


Internationell strategi 2012 - 15PDF (pdf, 49.6 kB).

Granskad/Uppdaterad: 2013-04-19

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter