Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Världsarvsgården Erik-Anders

Söderhamns vänorter bjuds in till invigning av världsarvet. På bilden Erik-Andersgården.

Vänorter till världsarv

Lördag den 25 maj invigs världsarvet Hälsingegårdar. Söderhamns vänorter är inbjudna till ett officiellt besök under tre dagar i anslutning till världsarvsfesten.
- Vi bjuder gärna in våra vänorter till större officiella evenemang som rör Söderhamns kommun. Målet den här gången är både att fira världsarvet och att diskutera hur vi kan fördjupa vårt internationella samarbete, berättar Maria Svensson som är kommunens internationella projektutvecklare.

Tre vänorter har tackat ja till Söderhamns inbjudan. Delegationer kommer från Kunda i Estland, från Szigethalom i Ungern och från Jakobstad i Finland.

Officiellt program


Det officiella programmet för vänortsbesöket startar torsdag 23 maj och avslutas med världsarvsfesten lördag 25 maj. Under besöket tas delegaterna om hand av representanter från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunens medarbetare.

- Vi har fått till ett program med stor spännvidd. Det känns kul att kunna visa verksamheter där Söderhamn är en god förebild, menar Maria Svensson.

På torsdagen välkomnas delegaterna i Rådhuset. Under dagen lyfter kommunen fram ungdomsverksamheten vid Verkstäderna och Söderhamns skärgård.

Under fredagen diskuteras kommunala verksamheter i Söderhamn som vänorterna själva visat intresse för. Det handlar om entreprenörskap, projekt Norrskenet, centrumutveckling, e-handlingar och vindkraft.

Lördagen ägnas helt åt världsarvet. Delegaterna deltar vid invigningen på Söderhamns världsarvsgård Erik-Anders i Asta by och vid kvällens världsarvsfest på Stene gård.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-05-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter