Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Traineer

Traineemöte i Söderhamn

Trainee Södra Norrland är ett traineeprogram för att sätta fokus på kommuner som arbetsgivare. 29 - 31 oktober träffas traineerna i Söderhamn för att utvärdera sina första två månader ute hos arbetsgivarna.
- I början av september kom våra traineer ut till sina arbetsgivare under traineetiden. Idag ska vi utvärdera hur starten har gått, säger Christin Strömberg från Sundsvalls kommun som samordnar traineeprogrammet.

Under dagarna i Söderhamn kommer traineerna att fortsätta den projektledarutbildning som de påbörjat. De kommer också att starta arbetet med den gemensamma uppgift de fått under traineetiden; att titta på hur kommuner kan bli attraktiva arbetsgivare.

Trainee Södra Norrland


Inköp Gävleborg och de åtta kommunerna Gävle, Hudiksvall, Nordanstig, Söderhamn, Härnösand, Sundsvall, Timrå och Ånge samarbetar om traineeprogrammet Trainee Södra Norrland.

Genom programmet får deltagarna en inblick i välfärdssektorn. Via anställning hos någon av programmets samarbetspartners får traineerna omsätta sin utbildning i praktiken, utvecklas och skapa nätverk.

70 procent av arbetstiden är förlagd till aktuell arbetsplats. Resterande tid är ett gemensamt utvecklingsprogram för samtliga traineer. Utvecklingsprogrammet innehåller kommunal verksamhet, styrning och ledning, projektledning, omvärldsbevakning och personlig utveckling.

För att bredda erfarenheten ska traineen under tre av de 16 månaderna även arbeta i en annan kommun än den huvudsakliga.

Läs mer om våra tre traineer i Söderhamns kommun.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2012-10-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter