Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Traineer i Söderhamns kommun

Nu är tre traineer på plats i Söderhamns kommun. De deltar i ett helt nytt koncept för traineer i kommunal verksamhet. Du kommer att möta dem i olika delar av organisationen.
Trainee Södra Norrland är ett nytt traineeprogram som startade september 2012. Syftet är att visa på yrkesbredden och alla intressanta uppdrag som finns i kommunal verksamhet. Traineerna får en visstidsanställning hos arbetsgivaren. Programmet pågår i 16 månader till december 2013.

Traineer i Söderhamns kommun


Lisa Olsson från Arbrå är trainee som handläggare och inspektör på Bygg- och miljöförvaltningen. Efter fem års studier är hon utbildad byggnadsingenjör. Genom traineeplatsen kan hon komplettera med bred insyn i handläggning och tillståndsgivning.

- Det ska bli spännande att få lära sig den kommunala processen före, under och efter själva byggnadsarbetet, säger Lisa Olsson.

Rakel Sundin från Söderhamn är trainee som sjuksköterska. Yrkesvalet ser hon som en vidareutveckling av sitt arbete med människor. Hon tar med sig sin långa erfarenhet som pastor in i mötet med människor inom kommunens socialpsykiatri.

- Jag tycker så mycket om dem jag möter i det här arbetet, psykiatrin är en riktig utmaning, menar Rakel Sundin, som feriejobbat inom området även under studietiden.

Petra Westland från Gävle är trainee som ekonom på Ekonomienheten. Efter ett förflutet inom både telekom och restaurangbranschen har hon hittat tillbaka till sitt ursprungliga karriärval i siffrornas värld.

- Söderhamns kommun ger mig möjlighet att prova på många olika sidor av ekonomrollen. På företag handlar det mest om att tjäna pengar åt ägaren, men här handlar det om pengar som blir samhällsnytta, menar Petra Westland.

Trainee Södra Norrland


Inköp Gävleborg och de åtta kommunerna Gävle, Hudiksvall, Nordanstig, Söderhamn, Härnösand, Sundsvall, Timrå och Ånge samarbetar om traineeprogrammet.

Genom programmet får deltagarna en inblick i välfärdssektorn. Via anställningen hos någon av programmets samarbetspartners får traineerna omsätta sin utbildning i praktiken, utvecklas och skapa nätverk.

70 procent av arbetstiden är förlagd till aktuell arbetsplats. Resterande tid är ett gemensamt utvecklingsprogram för samtliga traineer. Utvecklingsprogrammet innehåller kommunal verksamhet, styrning och ledning, projektledning, omvärldsbevakning och personlig utveckling. För att bredda erfarenheten ska traineen under tre av de 16 månaderna även arbeta i en annan kommun än den huvudsakliga.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2012-10-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter