Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

DL Systems – ett litet företag i stor kostym

Margareta Kemi och Lennart Wikström i arbete

Margareta Kemi och Lennart Wikström i arbete

Klick! När du digitalt bokar en plats på en camping är sannolikheten stor att du nyttjar en av DL Bookits produkter. Söderhamnsföretaget har jobbat sig upp från en person till åtta och lockat till sig intresset från en branschbjässe.

Lennart Wikström startade DL-Systems på 90-talet tillsammans med en kollega. Han hade då gedigen erfarenhet från jobb som konsult inom IT-branschen och från olika affärssystem. Kollegan hoppade av i ett tidigt skede och Lennart drev företaget ensam fram till millennieskiftet – då under namnet DataLogen.

Den nuvarande konstellationen föddes för tio år sedan. 2018 jobbar åtta personer jobbar i företaget. Huvudsakligen med utveckling, support, marknadsföring och försäljning av och via det egna systemet DL Bookit online - ett system för smidiga bokningsförfaranden hos besöksnäringen i Sverige.

- Det ska vara enkelt att boka en stuga, rum, campingplats, liftkort eller en badtunna, säger Lennart Wikström och berättar att omkring 160 turistanläggningar runt om i Sverige är anslutna.

Nyligen har Lennart och DL Bookit också inlett ett samarbete med bokningssystemens gigant – Boking.com – som hanterar mer än 90 procent av alla hotell i världen.

- Tack vare våra produkter är de intresserade av gemensam marknadsföring.

DL Booits grundare avslöjar stolt att företaget omsätter nio miljoner kronor årligen. Man satsar stora resurser på utveckling av systemet och löser omkring sex tusen supportärenden varje år.

- Det är en hög servicegrad vilken är möjlig eftersom personalen har hög kunskap, lång erfarenhet och tillgång till ett bra koncept med molnettjänst. Dessutom är beslutsvägen kort från idé till utvecklad funktionalitet, säger Lennart Wikström.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-17

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter