Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Företagare levererar - utsedda till "Gaseller"

Bilden fr v: Thomas Isaksson, Generatorhallen AB, Katrine Johansson, AJ El & Industriservice i Söderhamn, Ronny Bertilsson, Ina Frakt samt Jan Isaksson, Generatorhallen AB. Saknas gör Peter Zetterblom, Gävle Tanktransport 

Företagarna i Söderhamns kommun levererar. Fyra företagare tar plats bland ”Årets Gaseller i Gävleborgs län” - företagarnas finrum - skapat av tidningen Dagens Industri.

Anders Johansson, AJ El & Industriservice i Söderhamn, Ronny Bertilsson, Ina Frakt, Peter Zetterblom, Gävle Tanktransport och Jan Isaksson, Generatorhallen, har alla utvecklat sina företag utöver det vanliga.

Det innebär att de har en omsättning som överstiger tio miljoner kronor, att de har minst tio anställda, har fördubblat sin omsättning mellan 2010 och 2013, ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, har ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt, i allt väsentligt vuxit organiskt (inte genom förvärv eller fusioner) samt sist men inte minst - har sunda finanser.

AJ El & Industriservice i Söderhamn har elva anställda och arbetar med i huvudsak - som namnet antyder - el och service inom industrier. Uppdrag inom kraftverk och sågindustrin dominerar och kunderna heter bland annat Stora Enso, Vattenfall och Söderhamn Eriksson.

- För att lyckas måste man vara målinriktad, ha bra personal, bra kunder och en hög servicenivå. Själv har jag varit anställd i tjugofem år innan jag 2008 bestämde mig för att prova som företagare. Och det har ju gått riktigt bra, avslöjar Anders.

Under Anders företag finns också ett biföretag - Solim Reklam. Här arbetar dottern Katrine Johansson.

- Till oss kan du komma när du behöver profilera ditt företag, kommenterar hon.

Företaget Ina Frakt - som drivs av Ronny Bertilsson - har också haft en ovanligt bra utveckling.

- Med hjälp av sju lastbilar fraktar vi varor åt bland annat ”Skogsåkarna” och ”Schenker” som är våra största kunder. Vi har utvecklats en hel del de senaste åren och företaget går bra.

Jan Isaksson driver Generatorhallen AB tillsammans med bland annat sina två söner – Johan och Thomas.

- Våra två största tjänster är hemsidestillverkningen ”Hemsida direkt” samt utvecklingen och driften av spelsiten ”The Sims Resource”, kommentarar han.


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-10-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter