Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Företagarlunch med blandad meny

Söderalabördige Johan Lötberg tycker om arbete och investerade en gång i tiden i två matbutiker - den i Söderala och den i korsningen Norrtullgatan/Norralagatan.

Butikerna gick bra även när konkurrenter etablerades på då nybyggda E-center.

- Vi tappade en aning av omsättningen - men jag hade bestämt mig för att aldrig sätta min fot på E-centerområdet. Idag har jag varit chef på Coop Forum i Söderhamn i tre år och trivs som aldrig förr, skrattar han.

Under de här åren har vi gjort en del omstruktureringar - bl a utbildat personalen och effektiviserat både charken och restaurangen. Men vi har ökat omsättningen med elva miljoner kronor och den viktigaste anledningen till det är personalen. De fyrtiofem anställda gör ett jättebra jobb.

Nästa stora satsning är att gå med i Bolist, avslöjade Johan.

Mattias Åhlund, ordförande i Förbundsdirektionen för Hälsinglands Utbildningsförbund presenterade verksamheten tillsammans med förbundschef Thomas Vinqvist.

Förbundet - som består av kommunerna Söderhamn, Nordanstig och Bollnäs - erbjuder ett antal utbildningar från gymnasienivå och uppåt men Mattias och Thomas vill nu öka samarbetet med näringslivet för att få fram önskemål om ytterligare utbildningar.

- Vi är fyra hundra anställda som arbetar med fyra tusen studenter och vi blir större hela tiden. Dagens stora utmaning är att hitta lämpliga lokaler, avslutar Mattias.

Paul Brändströms Fond - som främjat nyföretagande bland unga entreprenörer i Söderhamns kommun sedan 2006 - delade ut stipendier till Magdalena Noeak, Miiminki, Marika Hoppare, Akrobok AB.Johan Mårtensson, Kursil Skog, Åsa Lemberg, Pulsträning och Kenny Ed, Gröna Nära.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-12-01

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter