Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Företagarlunch med köksfläktar

Anders Strömberg, VD Jeven AB, demonstrerar köksfläkten Turboswing

Anders Strömberg, VD Jeven AB, demonstrerar köksfläkten Turboswing

1942 behövde ångtvättsägare Gösta Svensson ordentliga kåpor på sina fläktar. Han tillverkade själv kåporna vilka blev grunden till det som idag är Jeven AB. Det avslöjades under Företagarlunchen. 

De tjugosex anställda med Anders Strömberg som VD tillverkar olika typer av kåpor beroende på användningsområde.

- Vi har kunder i en rad länder men har speciellt starkt samarbete med Danmark och Norge. I Sverige använder främst Tele 2 Arena, Friends Arena, Stadshuset och Globen våra produkter. Totalt omsätter vi femtio miljoner kronor avslöjar Anders.

Företaget VVS-konstruktioner - grundat 1960 av Rune Nyström - arbetar med arkitektur och ritningar till konstruktioner och installationer av värme, ventilation och sanitet (VVS) i olika typer av byggnader som skolor sjukhus, butiker, kontor och bostäder.

Mathias Lemberg och Tommy Selin, två av de tjugotre medarbetarna, berättade om företaget.

- Det är Mathias som har ritat konstruktionen för det här rummet (läs sal 1024 på CFL). Ventilationen är väl anpassad för oss i det här rummet, kommenterade Tommy.

VVS - konstruktioner är ett modernt företag som ligger i framkant i vad gäller ny teknik - bland annat används molntjänster vilket gör det lättare att ha hela världen som arbetsfält.

Anders Lövstrand är en av sex anställda på företaget FE Arkitekter.

- Det var tack vare en tävling som jag flyttade till Söderhamn. Tror det var 1986 som det gällde att rita ett vinnande design på Köpmangatan. I den vevan fick jag kontakt med FE arkitekter, avslöjade Anders.

Bland meriterna finns skisser på det område CFL ligger på, gamla Tullhuset, stationshuset, biblioteket samt Norrtullsskolan.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-04-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter