Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam och Sundits VD Jan Nordman

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam och Sundits VD Jan Nordman

Företagsbesök Sundit

Sundit med 17 personer anställda i Söderhamn var målet för företagsbesöket vecka 11. Företaget har sina lokaler i det gamla tullhusområdet.
Jan Nordman

Jan Nordman

Sundit servar företag med implementering och anpassning av affärssystem, hjälper till med ekonomi- och lönehantering samt IT-drift. Företaget finns på fler orter i Sverige och man har totalt cirka hundratalet anställda. Rötterna i Söderhamn är starka, här finns förutom VD Jan Nordman även bland annat supportfunktioner och all driftpersonal.
Nordman nämner att fördelen med verksamheten här jämfört med den i större orter som Stockholm är att man har mycket lägre personalomsättning i Söderhamn. Svårigheten är å andra sidan att få tag på kompetent personal, men som sagt; de man hittar tenderar att stanna i hög utsträckning.

Kunderna finns främst bland små och medelstora företag även om några riktiga bjässar också finns på listan av uppdragsgivare. Man hjälper tillexempel en av landets största hemelektronikkedjor med deras logistikflöde från Asien och allra största kunden är ett av de nordiska statliga telebolagen.

Sundit är alltså ytterligare ett av de söderhamnsföretag som trots att de arbetar lite i det dolda har en mycket spännande och högkompetent verksamhet.

Jan Nordman passar på att skicka med en hälsning till kommunledningen där han önskar en satsning på kompetensförsörjning via fler högskoleutbildningar i Söderhamn.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2011-03-17

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter