Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Iförda kläder för att inte skada elektroniken besökte (fr v) Gunnar Olsson, Kent Lundquist, Margareta Högberg och Sven-Erik Lindestam Rimaster. Produktionsansvarige Fredrik Lundquist guidade.

Kommunledningen besökte Rimaster


- ett litet företag som ligger före de stora

Representanter från Söderhamns kommun fortsätter sitt intensiva arbete med att ta pulsen på- och lära känna näringslivet i kommunen.
- Jag kan inte nog poängtera vikten av att ha ett bra företagsklimat. Våra företagsbesök är ett jättebra sätt att tillmötesgå de behov som finns, kommenterade kommunalrådet Sven-Erik Lindestam.

Pernilla Norman, CFO

Den här veckan hade turen kommit till Rimaster - ett litet företag som ligger före de stora. Allt började på 80-talet när Göran Nyström startade Elektrosystem. Företaget växte och köptes 2008 av Rimaster - ett företag i samma bransch som även fanns med på den internationella scenen och en omsättning på 400 miljoner kronor.  

Rimaster i Söderhamn är ett eget bolag med 55 anställda som tillverkar och utvecklar olika lösningar inom el, elektronik och mekanik - en produktion som står för hela 20 % av koncernens omsättning.

De färdiga produkterna testas

— Företaget har fem produktionsområden. Elektrosystem, elektronikenheter, hytt-
produktion, mekanik och sist men inte minst är vi starka på att utveckla - vilket också är en del av vår strategi. Att vara en naturlig del i kundens utredningsarbete ingår i vår affärsidé. Vi är så starka att vi är ledande i branschen med våra 3D-modeller för utveckling av nya maskiner. Egentligen kan man säga att vi har sex områden eftersom vi är lite inblandad i vindkraft - ett område som involveras i vart och ett av de redan nämnda, upplyser Pernilla Norman, CFO.

Kabelproduktion

— Inte nog med att vi har en lång erfarenhet av den här branschen - vi har ett vinnande koncept med hög service, design, tester och effektiv logistik av beställda produkter, fortsätter hon.

— För att säkra framtidens kompetensbehov samarbetar vi intensivt med kommunen genom engagemang i Industrigruppen, Kom-Tek (Kommunal Entreprenörs- och Teknikskola) samt Teknikcollege, avslutar Pernilla.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2011-10-26

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter