Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Stefan Svanberg driver fiskrestaurangen Albertina

Krögare på företagarlunch

När kommunen arrangerade sin populära företagarlunch var det bokstavligen krögartema som stod på menyn. Steve Nyman, ägare av bl a Struprennan/Tex Mex och nyöppnade Nymans krog samt Stefan Svanberg som driver populära fiskrestaurangen Albertina. Två herrar med gedigen meritlista.

För Steve Nyman – som bor i Alfta - började han satsning i Söderhamnnär han hittade restaurangen Viktoria. Han såg möjligheterna och bestämde sig för att köpa och döpa om den till Struprennan.

Det visade sig vara ett bra beslut. Men nu vill Steve mer.

- Jag ändrar Struprennans meny till Tex Mex och så har jag valt att satsa på ytterligare en restaurang  - en stor restaurang på Kungsgatan -  mitt mot Swedbank - som får namnet Nymans krog. Förutom restaurang inhyser den också spel, steakhouse, bar samt en pizzeria.

- Jag har alltid drömt om ett stort ställe mitt i centrum med tillgång till många parkeringsplatser, det har jag fått nu …

Stefan Svanberg driver fiskrestaurangen Albertina – något han har gjort i tre år.

- Jag känner restaurangen väl eftersom jag först var anställd som kock i två år och nu drivit den i tre. I början var jag osäker på hur det skulle gå - så vi började servera julbord som ett komplement. Och det blev bra. Vi har säkrat grundverksamheten tack vare förbättrad detaljplanering – någonting som ökat omsättningen med 15-20%. Målsättningen är att få en sittning till.

Trettiosex personer serverar sextiotusen gäster under högsäsong. Och oftast är det blandtallrikarna som serveras.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-10-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter