Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Madeleine och Hannah segrare i Söderhamns Bästa UF-företag 2018

Eleverna som lade beslag på pallplatserna vid utnämnandet av Söderhamns bästa UF-företag 2018.

Madeleine Stagård och Hannah Strandow, View Desig, utsågs under onsdagens företagarlunch till bästa ungdomsföretagare (UF) i Söderhamn 2018, en titel de erövrade i konkurrens med nio andra företag. Priset var ett paket med aktiekapital och expertkompetens – ett stöd inför företagsstarten.

- Vi är jätteglada och överraskade. Fantastiskt kul, kommenterade de efter segern. Vi tillverkar och säljer en lykta formad efter fem byggnader i Söderhamn. Tanken är att utveckla och forma den efter byggnader i andra städer.

Juryn bestående av Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande (S), Thomas Larsson, chef Swedbank i Hälsingland, Lennart Hammarsten, föreningen Företagarna och Anna-Maria Olsson Edholm, Söderhamns kvinnliga företagarförening, lyssnade uppmärksamt när tredjeårseleverna pitchade sina UF-företag. Starkast intryck gjorde slutligen som sagt Madeleine och Hannah.

Juryns motivering:

Med en produkt som vi tror är en ljus framtid och som sätter Söderhamn i centrum och som kan spridas till andra städer är vår vinnare.

- UF-företagande är viktigt både i utbildning för att förstå företagandets villkor men också för att det kan vara en väg in i företagande framöver. Nya företag behövs i Söderhamn nu och framåt, säger Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande (S).

Eric Baumeister, Gustav Lind och Ture Rosén, Blästerboden UF, knep andraplatsen före Ella Haglund, Emilia Bengtsson och Saskia Wickihalder Pettersson, QuickBar UF, som kom på tredje.

Söderhamns bästa UF-företag 2018 arrangerades av Sparbankstiftelsen Söderhamn, Ung Företagsamhet Gävleborg och Faxepark.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2018-02-20

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter