Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Marina och Tommy gästade företagarlunchen

Marina Nylund, Shings AB

Marina Nylund, grundare och VD på Shings AB, och Tommy Norgren, VD på Kraftkonsult AB, gästade den välbesökta Företagarlunchen.

För några år sedan fick Marina en vision om en ny typ av hästsko. Idag finns den på marknaden. Det är en sko som sitter fast på hoven med hjälp av band - en helt annan lösning än de traditionella spikarna.

Järnskon har enligt initierade funnits sedan 1300-talet men rädslan för att hästägarna konservativt skulle fortsätta använda den skon finns inte hos Marina.

- Jag förändrar inte branschen själv. Forskningen visar att min sko är rätt för hästen, menar Marina.

Marina räknar med att skon ska bli en framgång. I Sverige finns 360 000 hästar och lika många till i Norden. Om fem år planerar Marina dessutom vara inne på den amerikanska marknaden – där finns det 500 000 hästar till.

- Och alla hästar har fyra ben, avslutar Marina med glimten i ögat.

I våras tillträdde Tommy Norgren tjänsten som VD för Kraftkonsult AB. Han tänker fortsätta den framgångsrika linje företaget redan har. För ett par år sedan utfördes linjemonteringar – nu erbjuds istället energisektorn kundanpassade lösningar vilket resulterat i att personalstyrkan ökat från två personer till tjugoen.

- Framgångsfaktorn är att vi valt att satsa på energimarknaden med ett matschat utbud utfört av kompetent personal, värdebaserad försäljning, offentliga upphandlingar, en bred kundbas, partnerskap samt en mycket bra kommunikation mellan leverantör och kund, menar Tommy och fortsätter:

- Människan är det viktigaste. Det gäller att rekrytera rätt kompetens och utbildning, låta personalen vara med och bestämma, ha tydliga mål och vara flexibel. Då kan alla arbeta för samma mål - och det ger kraft i företaget.


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-02-19

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter