Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam inviger den nya maskinen till vänster som gör det möjligt att serietillverka kablarna till Volvos nya elbil.

Samhall investerar i ny kablagemaskin

- Sedan ett år tillbaka har marknaden glädjande nog svängt och vi ökar produktionen rejält, konstaterade Samhalls Industrichef, Micael Wengman när kommunalrådet Sven-Erik Lindestam tillsammans med näringslivschef Kent Lundquist och informatör Fredrik L´Estrade besökte anläggningen.
Numer satsar Volvo hårt på elbilar och Samhall har fått förtroendet att levereras den kabelhärva som ska leverera 400 volt under minst 15 mil innan det är dags för ny laddning.

- Det här är en mönsteranläggning med 85 anställda och vi har från idag förnyat Samhalls TS-certifikat, fordonsindustrins certifikat för att få leverera produkter till bilindustrin. Därför har vi gjort den här miljoninvesteringen - en kablagemaskin - så vi kan serietillverka de kablar som bland annat ska monteras i Volvos elbilar, avslöjar han stolt.

Industrichef Micael Wengman instruerar näringslivschef Kent Lundquist (tv) och kommunalråd Sven-Erik Lindestam (th) hur den nya maskinen fungerar.

Han poängterar också att det bara är Samhall i Söderhamn som har fått det speciella certifikatet bland alla anläggningar i Jämtland, Höga Kusten, Ljungan och Gävleborg.

- Det är imponerande att vara TS-certifierad. Det visar att Samhall håller hög klass och det är jätteroligt både för Samhall och för Söderhamn, berömde Sven-Erik Lindestam när han höll tal till de anställda.

I mer än 15 år har Samhall levererat komponenter av olika slag till Volvo. Den absolut vanligaste ordern gäller dragkablage, det vill säga den komponent som sitter längst bak på bilen i anslutning till dragkroken.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2011-04-08

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter