Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamn näst bästa tillväxtkommun i länet

Fv: Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande, Mengmeng Ye, Iceberg Penguin AB, Daniel Nordahl, VD Söderhamns Buss & Truck AB samt näringslivschef Jan Brandberg

Det går bra för Söderhamns företagare. Det konstaterar Syna, Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag, och placerar kommunen på andra plats i värdemätaren Bästa Tillväxt i Gävleborgs län 2017. Syna granskar boksluten och fokuserar på tre kriterier vilket visar att kommunen har näst störst andel företag som nyanställt, ökat omsättningen med över fem procent och gått med vinst.

”Fantastiskt att vi är en toppkommun i regionen med näst bästa tillväxt 2017. Att vi dessutom har ett antal företag som uppfyller alla tre kriterier ger en bild av att vi - tvärt emot andra undersökningar - står för ett bra företagsklimat” kommenterar Jan Brandberg, näringslivschef.

”Vi har ett riktigt bra tillväxtklimat i kommunen - vilket är en bra utgångspunkt. Men vi tänker inte slå oss för bröstet utan istället fortsätta arbeta för ett ännu bättre klimat” säger Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande.

49 aktiebolag i kommunen uppfyller ovanstående kriterier och har bidragit till Söderhamns placering. Två av dem fanns på plats vid konferensen, Daniel Nordahl, VD Söderhamns Buss & Truck samt Mengmeng Ye, ägare av Iceberg Penguin AB. Båda tycker att tillväxtklimatet är bra liksom samarbetet med kommunen.

Bästa Tillväxt är ingen attitydundersökning utan bygger på fakta vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner. Bästa Tillväxt är en viktig värdemätare som lyfter fram stabila regioner med bred tillväxt.

Söderhamns kommun

Kundtjänst
826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Besöksadress:
Faxeholmsgatan 3

Granskad/Uppdaterad: 2018-03-05

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter