Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamnsföretag rustas för att göra affärer med offentlig sektor

Nu är flera söderhamnsföretagare redo att konkurrera.  Anbudsföreläsning och anbudsskola gav deltagande företagare konkreta tips och råd om hur de kan vara med och konkurrera vid offentlig upphandling.

Anbudsföreläsning och Anbudsskola har varit på tapeten den senaste tiden på Näringsliv & Faxepark. Aktiviteterna, som var till för våra företagare, visade på möjligheterna när det gäller att göra affärer med en mycket stor och pålitlig kund, den offentliga sektorn.

Monika, från Moleann AB, gav mycket konkreta tips gällande hur du går tillväga för att vara med och konkurrera, vad du behöver veta och vad du ska lägga mindre tid på.

Det hela handlar om att leverara vad upphandlingen innehåller, "tänk sälj hela vägen". Ta kontakt med den upphandlande organisationen och för en dialog om man anser att något är oklart av innehållet i upphandlingen. Det är du som sitter på kunskaperna om dina produkter och tjänster. Den upphandlande organisation tycker att det är positivt och vill få till en så bra upphandling som möjligt.

De flesta upphandlingar är offentliga handlingar och tillgängliga för alla. Titta på dessa och lär dig hur andra har gjort för att lycktas.

Information om kommunens upphandlingar och inköp.

Relaterad information

Granskad/Uppdaterad: 2015-03-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter