Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Svenska Labfab vann upphandling med Karolinska

– En stor del av våra kunder har vi fått genom upphandlingar och alldeles i dagarna vann vi vår hittills största affär som ökar vår omsättning med 30%, avslöjar Johan Dahlgren, VD på Svenska LABFAB.

I minst tre år ska vi leverera provtagningspinnar och transportmedier till Karolinska universitetssjukhuset – ett avtal vi är jättestolta över, fortsätter han.

Johan Dahlgren är VD på söderhamnsföretaget Svenska LABFAB som levererar mikrobiologiska odlingsmedier och kringutrustning för patientprover, forskning och livsmedelsdiagnostik till laboratorier inom sjukvården, universitet samt livsmedelskontroll.

Johan och hans fru Elin tog 2009 över företaget efter Johans föräldrar som startade rörelsen 1983. Johan och Elin är visserligen ekonomer men har internt lärt sig branschen och förvaltat verksamheten så pass att kunder har blivit stamkunder – trots hög konkurrens från betydligt större internationella företag med filialer i Sverige.

Johan, Elin och ytterligare en anställd sköter administrativa sysslor från ett kontor på Faxepark samt lagerför och distribuerar sina produkter via ett annat söderhamnsföretag – BLF AB på Björnänge företagshotell.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-10-31

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter