Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Vi ska vända trenden menar företagare, kommunala tjänstemän, förvaltningschefer och bolagschefer.

"Vi ska vända tabellen" - näringslivschefen om företagsklimatet

Det var god uppslutning från både kommun och näringsliv när Lotta Petterson, regionchef på Svenskt Näringsliv besökte Söderhamn för ett uppföljande möte kring företagsklimatet i Söderhamns kommun. Idéerna kring vad som bör göras, för att Söderhamn ska starta resan uppåt i rankingtabellen för företagsklimatet i svenska kommuner, är både tydliga och många.

Söderhamn har inte lyckats vända de senaste årens negativa trend när det gäller det upplevda företagsklimatet och Söderhamns ligger på plats 289 av 290 kommuner. De dystra siffrorna är ingen nyhet, eftersom resultatet presenterades i maj 2018.

-Men vi ska vända tabellen, vill man etablera sig i Söderhamn kikar man naturligtvis på företagsklimatsmätningen och då duger det inte att ligga på den plats vi gör idag, vi ska upp på den övre tredjedelen - minst, menar Hans-Göran Karlsson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

-Dialog är en av de absolut viktigaste aktiviteterna, just nu genomför näringslivsenheten därför 20 företagsbesök i veckan. Här lyssnar vi in företagens behov och upplevelser, sen måste vi jobba med den information vi får i kommunorganisationen, fortsätter Hans-Göran.

-Det finns ett fantastiskt engagemang i Söderhamns kommun. Förändring är möjligt. Titta på Nordmaling, Hofors, Hällefors, Munkfors, Mariestad och Nybro. De har alla snuddat vid den absoluta bottenplaceringen, men lyckats vända utvecklingen, säger Lotta Petterson och visar ett diagram där det framgår att kommunerna klättrat drygt 100 placeringar på svenskt näringslivs företagsklimats-ranking.

Lotta Petterson, regionschef Svenskt Näringsliv

Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv

Trots det dystra resultatet andades mötet handlingskraft och energi. En sammanfattande kommentar från en av deltagarna prickade väldigt rätt när han sa ”Det handlar om att kraftsamla och arbeta strukturerat, systematiskt och långsiktigt för att vända trenden och förbättra företagsklimatet i Söderhamn”.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-10-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter