Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

MengMeng Ye utvecklar Mandarin Palace

MengMeng Ye och hennes man Chaowei Chen kommer ursprungligen från Kina. MengMeng kom till Sverige och Umeå, där hennes man arbetade, 2013. De letade tillsammans efter en restaurang att ta över i ungefär ett år innan Söderhamnsinstitutionen Mandarin Palace dök upp i en annons på nätet.

MengMeng är utbildad på motsvarande Handelshögskolan i Kina och hann jobba två år i Shanghai innan hon kom till Sverige. Paret letade målmedvetet efter en restaurang som var etablerad, med en inarbetad kundkrets och utvecklingspotential. Efter ett besök i Söderhamn kom paret fram till att Mandarin Palace hade just de förutsättningar de sökt. Detta var i november 2014.

Idag har paret etablerat sig i Söderhamn och håller på att lära känna både kunder och verksamhet. Efter att ha drivit verksamheten i två år tycker de att arbetet går över förväntan, även om de inte på något sätt känner sig klara. Vad de inte visste när de köpte restaurangen var hur populär restaurangen är och hur många kunder som har favoriträtter som de gärna återkommer till. Restaurangen som de köpte har funnis och drivits av samma familj i Söderhamn i 38 år. Paret har därför varit försiktiga med att göra för stora förändringar av menyn, men har naturligtvis ändå drömmar och visioner om att höja restaurangen ytterligare. Som en del av utvecklingsarbetet åker paret då och då runt och äter på andra kinesiska restauranger. Att se hur andra gör fungerar som inspiration och särskilt en restaurang i Stockholmsområdet, Ho’s Kina, har blivit en förebild. Och paret har stora ambitioner inför framtiden som de kommer att jobba hårt för att nå sina mål:

”Det bästa med att driva företag är att man får bestämma själv. Att vi alltid jobbar mot våra egna mål. Men att vara företagare innebär också ofta hårt arbete och kräver långsiktig planering för att lyckas”

MengMeng hade goda förutsättningar för att driva företag redan när hon kom till Sverige tack vare sin utbildning i Kina. Från Nyföretagarcentrum har de fått hjälp att förstå de svenska reglerna kring bland annat skatt och ekonomi – och information om vilken typ av stöd som finns att få för företag i kommunen. När MengMeng och Chaowei höll i mötesplatsen Företagskväll spenderades naturligtvis en kväll på Mandarin Palace.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2018-04-02

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter