Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Said och Mohsen vill starta persisk restaurang

Said Islamizad kom till Sverige som journalist, men har en bred bakgrund och mycket arbetslivserfarenhet med sig från Iran. Bland annat som kock. Nu har han och hans kompis Mohsen siktet inställt på att öppna en persisk restaurang i Söderhamn.

Said är övertygad om att det finns människor i Söderhamn som skulle uppskatta den persiska matkulturen. Men det är mycket som ska klaffa när man ska starta en verksamhet. Man ska hitta en bra lokal, man ska hitta finansiering och så ska tajmingen klaffa också.

Men Said och Mohsen ger inte upp. I väntan på rätt förutsättningar ser de till att skaffa arbetslivserfarenhet inom restaurangvärlden i Sverige. På det sättet får de lära sig mer om hur det fungerar i ett svenskt restaurangkök och som en bonus får de även lära sig att laga svenska rätter.

”Jag kan inte bara sitta och vänta. Jag måste jobba på, lära mig mer och spara pengar. En dag kommer vi kunna starta.”

Nyföretagarcentrum har hjälpt Said och Mohsen att söka finansiering på olika sätt. De har även varit bollplank och stöttat genom att ge svar på olika frågor. Under en festlig kväll på Norrtullskyrkan bjöd Said och Mohsen deltagarna i dubbelspåret på en härligt färgglad buffé.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2018-04-02

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter