Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Omvärldsbevakning för utveckling

Att ägna sig åt lite omvärldsbevakning kan löna sig. Beroende på vilken typ av affärer du gör finns olika organisationer som kan hjälpa dig.

Högskolan i Gävle

Kontakttorget förmedlar kontakter mellan högskolan, studenter och företag. Genom att ta kontakt med studenter kan Du få hjälp med en undersökning, rapport, utvärdering eller att göra en analys. Arbetet kan utföras i form av projekt, examensarbete eller som en uppsats.
http://www.hig.se/Samverkanlänk till annan webbplats

PRV - Patent och Registreringsverket

Tänker Du söka patent, registrera ett varumärke, kanske starta eget eller veta vad konkurrenterna gör? Här får Du svar på Dina frågor.
www.prv.selänk till annan webbplats

Rättvisemärkt

Rättvisemärkt är en etisk och social märkning med fokus på mänskliga rättigheter. När du köper Rättvisemärkt bidrar du till en bättre och friare tillvaro för både barn och vuxna i de fattigare delarna av världen.
www.rattvisemarkt.selänk till annan webbplats

SCB - Statistiska Centralbyrån

SCB har officiell statistik inom olika övergripande samhällsområden t.ex. arbetsmarknad, ekonomi, näringsliv och priser, befolkning och välfärd samt bostäder och byggande. SCB utför även "skräddarsydda uppdrag", så att Du får precis den statistik Du behöver.
www.scb.selänk till annan webbplats

Skatteverket

Nyttig företagsinformation finns samlad på Skatteverkets hemsida. Här hittar bl a Du skatteregler, kan beställa blanketter och broschyrer, göra skatte- och avgiftsanmälan.
www.skatteverket.selänk till annan webbplats

Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv informerar om de viktigaste händelserna på arbetsmarknaden, i politiken och inom företagsledningen, allt ur ett företagarperspektiv. Du hittar även undersökningar, statistik, varningslista på oseriösa företag med mera.
www.svensktnaringsliv.se
länk till annan webbplats

Tillväxtverket

Tillväxtverket arbetar för fler och växande företag samt ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv i alla delar av landet. I Tillväxtverket ingår verksamhet som tidigare har funnits inom Nutek och Glesbygdsverket samt Konsumentverkets uppdrag kring kommersiell och offentlig service. www.tillvaxtverket.selänk till annan webbplats

Verksamt

Verksamt.se är ett samarbete mellan flera myndigheter för dig som:
funderar på att starta ska starta redan driver vill utveckla eller ska avveckla ett företag.
www.verksamt.selänk till annan webbplats

Import och export

Exportkreditnämnden (EKN)

EKN ska främja svensk export genom att erbjuda garantier som skyddar mot risken att göra förluster vid affärer utomlands.
www.ekn.selänk till annan webbplats

Mellansvenska Handelskammaren

Handelskammaren är en ideell förening och intresseorganisation som företräder näringslivet i Gävleborg och Dalarnas län. Här får Du information, rådgivning i tull- och handelsprocedurfrågor. Hjälp med intyg om företaget behöver exportera eller importera.
www.mellansvenskahandelskammaren.selänk till annan webbplats

I deras databas Chamber Trades kan Du söka efter nya affärskontakter och samarbetspartners. www.mhk.cci.selänk till annan webbplats

Tradeport

Amerikansk sajt för internationell handel.
www.tradeport.orglänk till annan webbplats

Tullverket

Om Du arbetar med import och export får Du genom nyhetsbrevet Tullinformation snabb och lättillgänglig information om förändringar, nyheter, praxis med mera.
http://www.tullverket.se/länk till annan webbplats

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Faxepark logotype

Näringsliv/Faxepark

Stationshuset
Södra Hamngatan 50

Kontakta oss på Näringsliv/Faxepark

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-18

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter