Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Foto: Ung Omsorg

Foto: Ung Omsorg

Ung Omsorg

I ett projekt 2016 - 2018 driver Ung Omsorg verksamhet för dig som är äldre och bor på ett vård-och omsorgsboende i kommunen. Ung Omsorg erbjuder en guldkant i tillvaron och samtidigt får kommunens ungdomar chans till extrajobb och en ingång till arbetslivet.

Ung Omsorg i Söderhamn

Genom Ung Omsorg kommer skolungdomar till vård-och omsorgsboenden på helger, för att erbjuda dig som bor där en stunds sociala aktiviteter. Projektet pågår december 2016 - november 2018. 

Ung Omsorg engagerar i första hand högstadie­ungdomar, medan teamledarna rekryteras bland gymnasieungdomar. Ett långsiktigt syfte är att öka intresset för äldreomsorgen som karriärval, då det finns ett stort rekryteringsbehov.

Genomförande

Ung Omsorg arbetar på följande vård- och omsorgsboenden i Söderhamn:

  • Björkbacka
  • Enriset
  • Hedbacka
  • Kastanjen
  • Linden
  • Åsgården

Aktiviteter

Ung Omsorg skapar möten mellan generationer. Aktiviteterna syftar till att du som bor på ett vård- och omsorgsboende ska få möjlighet till en stunds social samvaro under lättsamma former.

Deltagarna i det aktuella arbetsteamet lägger själva upp programmet utifrån ett batteri med förslag på olika aktiviteter, till exempel musik, bingo, handmassage, memory, bakning, målning, samtal och högläsning.

Vill du arbeta med Ung Omsorg?

Vill du vara en del av Ung Omsorg? Hör av dig direkt till dem (se länkar).

Granskad/Uppdaterad: 2017-08-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter