Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kvalitet och utveckling inom äldreomsorgen

Söderhamns kommun arbetar ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten inom äldreomsorgen. På den här sidan hittar du ingångar till att läsa vidare om hur vi arbetar med kvalitetsutveckling och vilka undersökningar och kvalitetsregister som ligger till grund för arbetet.

Svensk vård och omsorg är generellt mycket bra. Ingen människa ska behöva råka ut för vårdskador. Söderhamns kommun arbetar för att förebygga vårdskador.

Kvalitet i livets slutskede

För den som är svårt sjuk, eller svag av ålder, vill vi göra den sista tiden så bra och smärtfri som möjligt. Äldre­om­sorgens kvalitetsarbete avser även palliativ vård i livets slutskede.

Kvalitetsarbete vid demenssjukdom

Vi lever längre. Därför drabbas allt fler av demenssjukdom. Vi arbetar på olika sätt för att säkra kvaliteten i vård och omsorg av dig som drabbas av demenssjukdom.

Äldreguiden, Socialstyrelsen jämför äldreomsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Socialstyrelsen sammanställer uppgifter från brukarundersökningar och olika register. I Äldreguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du jämföra äldreomsorgen i Sverige och enheter inom kommunen.

Med individens behov i centrum (IBIC) kan vi tillsammans beskriva dina hjälpbehov och följa upp att våra insatser ger resultat. Arbetssättet ger dig som är kund större delaktighet och möjlighet att påverka.

Kontakt

Marianne Undvall
Medicinskt ansvarig sjuksköterska
0270-752 76

Camilla Furuström
Socialt ansvarig samordnare
0270-750 62

Kristoffer Löfgren
Controller på omvårdnadsförvaltningen
0270-756 92

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter