Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Interiör- och exteriörbilder, Fejans korttidsvård på Kastanjen i Ljusne

Fejans korttidsvård på Kastanjen

Fejans korttidsvård ligger i Kastanjens vård- och omsorgsboende i Ljusne. Här finns vårdplatser för dig som behöver tillfällig vistelse i särskilt boende. Vi har både planerad växelvård, där du kommer regelbundet till oss, och platser för tillfälligt boende.

Du bor i enkelrum. Ibland kanske du får byta rum, beroende på vilka behov som finns och hur rummen behöver användas. Alla rum är utrustade med säng och trygghetslarm. Här finns gemensamma rum för måltider och samvaro.

Besökstid

Vi har besökstid varje dag kl 13.00 – 19.00. Dina anhöriga eller bekanta är även välkomna andra tider, efter överenskommelse med våra medarbetare.

Medarbetare

På Fejan finns medarbetare inom omvårdnad dygnet runt. Dagtid finns sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Sjukgymnaster kommer till Västerbacken varje vecka. Primärvården ansvarar för läkarinsatser.  

Individens behov i centrum (IBIC)

Vi arbetar enligt ett individanpassat förhållningssätt, så att du som bor här kan behålla din identitet, dina vanor och intressen och behålla eller utveckla dina funktioner. Våra medarbetare arbetar mot tydliga gemensamma mål. Du som är närstående får gärna engagera dig i verksamheten.   

Inför vistelse hos oss erbjuds du att beskriva dina vanor och intressen i en levnadsberättelse. Vi gör sedan en genomförandeplan tillsammans med dig. Planen beskriver omvårdnad och övriga insatser som du behöver samt mål för insatserna. Planen är ett verktyg för medarbetarna. Alla boende får en egen kontaktman bland medarbetarna.

Aktiviteter på Fejan

När du bor här är du välkommen att delta i olika aktiviteter på boendet, för att främja gemenskap i vardagen. Vi firar högtider, ordnar gudstjänster och aktiviteter eller underhållning för att du ska trivas och må bra.

Namnet Fejan

Fejanstenen är ett minnesmärke över ett protestmöte som arbetarna på Ljusne-Woxna AB höll i Ljusne 1905. På Fejanstenen finns deras telegram till kungen inhugget. Mer om namnetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök oss

Fejan, Kastanjen
Nygatan 10 i Ljusne

Besökstid kl 13.00-19.00

Enhetschef korttidsvården
Inga Erling
Tel 0270-756 20
E-post

Sjuksköterska
0270-756 29

Kontakt med hand­läggare samt frågor om vård & omsorg

mån - tor 7.30 - 16.30
fre 7.30 - 16.00
0270-756 56, e-post.

Hjälp oss att bli bättre

Lämna din synpunkt här

Granskad/Uppdaterad: 2017-08-16

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter