Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Interiör- och exteriörbilder, Åsgården

Åsgården vård- och omsorgsboende

Adress: Norra vägen 7, 826 31 Söderhamn

Åsgården ligger i centrala Söderhamn och har totalt 90 lägenheter. Varje del har gemensamt matrum och allrum, där du äter dina måltider och umgås. Oasen är vår lokal för rehabilitering. Det finns även stor samlingssal och en gemensam tvättstuga för hela Åsgården. Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Åsgården.

Åsen är vår servicehusdel, med lägenheter i olika storlek, med rum, kök, och hygienrum.

Kullen är vårt ålderdomshem, med 20 enrumslägenheter som har kokskåp och hygienrum.

Backen 1 - 2 och Höjden 1 - 2 är våra gruppboenden för människor med demenssjukdom, med 10 boende per del (40 platser totalt).

Terrassen har 12 platser för korttidsvård, för personer med demenssjukdom.

Aktiviteter

På Åsgården ordnar vi aktiviteter av olika slag, för att främja gemenskap i vardagen. Aktiviteterna anpassas till intressen och förmåga hos dig och de andra som bor här.

En aktivitet kan även vara samtala en stund om gamla tider, dricka en kopp kaffe eller bläddra i en bok.

Vi har också gemensamma aktiviteter där vi kanske firar högtider eller ordnar musikunderhållning. Andra aktiviteter är till exempel bingo, festluncher, gudstjänster och fest för dig och dina anhöriga.

Medarbetare

På Åsgården finns medarbetare dygnet runt. Vi arbetar i vårdlag. Dagtid vardagar finns sjuksköterskor i äldreboendet. Kvällar och helger vänder vi oss vid behov till kommunens sjuksköterskerådgivning.

Dagtid vardagar finns sjuksköterskor i boendet. Kvällar och helger vänder vi oss vid behov till kommunens sjuksköterskerådgivning. Kommunens arbetsterapeut och fysioterapeut kommer hit vid behov.

Individens behov i centrum

Dina behov, önskemål, vanor och intressen är utgångspunkt för vårt arbete. Med individens behov i centrum (IBIC) kan vi tillsammans beskriva dina hjälpbehov och följa upp att våra insatser ger resultat. Arbetssättet ger dig som är kund större delaktighet och möjlighet att påverka.

I en genomförandeplan bestämmer du, dina anhöriga och våra medarbetare gemensamt hur insatser ska utföras. Du har två kontaktpersoner bland medarbetarna, som är särskilt ansvariga för att vi följer din genomförandeplan.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Adress

Norra vägen 7
826 31 SÖDERHAMN

Enhetschefer

Kullen och vaktmästeri
Lena Abrahamsson
0270-756 25
E-post

Backen, Höjden 1 och 2
Annika Rosén
0270-743 74
E-post

Övriga

Sjuksköterska
0270-754 38

Rehabenheten

Kontakt med hand­läggare samt frågor om vård & omsorg

mån - tor 7.30 - 16.30
fre 7.30 - 16.00
0270-75000, e-post.

Hjälp oss att bli bättre

Lämna din synpunkt här

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter