Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Interör- och exteriörbilder, Hedbacka

Hedbacka vård och omsorgsboende

Adress: Sockenvägen 29, 826 61 Söderala
 
Hedbacka ligger i Söderala, i kommunens västra del. Hedbacka består av 50 hyreslägenheter, som är enrumslägenheter med rum, kokvrå och hygienrum. 

Vi har sju avdelningar "Anemonen", "Konvaljen", "Gullvivan", "Linblomman", "Rosen", "Violen" och Syrenen". Varje avdelning består av cirka sju lägenheter samt ett gemensamt matrum. 

Fem avdelningar är gruppboende för personer med demenssjukdom. I boendet finns en matsal, samlingssal och rum för samvaro.

Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Hedbacka.

Medarbetare

På boendet finns medarbetare inom omvårdnad dygnet runt. Vi arbetar nära dig som bor på avdelningen och äter lunch tillsammans med dig.

Dagtid vardagar finns sjuksköterskor i boendet. Kvällar och helger vänder vi oss vid behov till kommunens sjuksköterskerådgivning. Kommunens arbetsterapeut och fysioterapeut kommer hit vid behov..

Primärvården ansvarar för läkarinsatser och har utsett en läkare med ansvar för vårt boende.  

Individen i centrum

Vi arbetar enligt ett individanpassat förhållningssätt. Syftet är att du ska kunna behålla din identitet (vanor, intressen, m m) och behålla eller utveckla funktioner. Vi arbetar mot tydliga gemensamma mål. Närstående välkomnas att engagera sig i verksamheten.   

Vid flytt till oss erbjuds du att i en levnadsberättelse beskriva vanor och intressen. En genomförandeplan görs tillsammans med dig. I planen beskrivs omvårdnaden och övriga insatser som du behöver samt mål för insatserna. Planen är ett verktyg för vår omvårdnad. Alla boende får en kontaktman bland medarbetarna.

Aktiviteter


På Hedbacka anordnas aktiviteter av olika slag för att främja gemenskapen i vardagen. Aktiviteterna varierar och anpassas till de boendes intressen och förmåga. Vi firar högtider och anordnar underhållning exempelvis musikunderhållning, bingo, olika cirklar, enklare gymnastik/kroppsträning, gemensamma promenader. För närvarande går vi och badar en gång i veckan i  Söderalas badhus. En gång i veckan har vi bastubad i Hedbackas bastu.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Adress
Sockenvägen 29
826 61 SÖDERALA

Enhetschef
Yvonne Norman
0270-754 22
E-post

Mia Hellman
0270-743 83
E-post

Sjuksköterska
0270-754 24

Rehabenheten

Kontakt med hand­läggare samt frågor om vård & omsorg

mån - tor 7.30 - 16.30
fre 7.30 - 16.00
0270-75000, e-post.

Hjälp oss att bli bättre

Lämna din synpunkt här

Granskad/Uppdaterad: 2018-04-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter