Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Interiör- och exteriörbilder, Kastanjen

Kastanjen vård- och omsorgsboende

Kastanjen ligger i Ljusne i kommunens södra del och består av 40 hyreslägenheter (ett- och tvårumslägenheter) med rum, kök och hygienrum.

På avdelningen Fejan finns platser för korttidsvård. Nygården är ett gruppboende för personer med demenssjukdom.

I huset finns en gemensam matsal där du äter lunch, övriga måltider serveras i lägenheten. Aktivitetslokal och rum för samvaro finns också. Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Kastanjen.

Medarbetare

På boendet finns medarbetare inom omvårdnad dygnet runt. Vi arbetar nära dig som bor på avdelningen och äter lunch tillsammans med dig.

Dagtid vardagar finns sjuksköterskor i boendet. Kvällar och helger vänder vi oss vid behov till kommunens sjuksköterskerådgivning. Kommunens arbetsterapeut och fysioterapeut kommer hit vid behov.

Primärvården ansvarar för läkarinsatser och har utsett en läkare med ansvar för vårt boende.  

Individen i centrum

Vi arbetar enligt ett individanpassat förhållningssätt. Syftet är att du ska kunna behålla din identitet (vanor, intressen, m m) och behålla eller utveckla funktioner. Vi arbetar mot tydliga gemensamma mål. Närstående välkomnas att engagera sig i verksamheten.   

Vid flytt till oss erbjuds du att i en levnadsberättelse beskriva vanor och intressen. En genomförandeplan görs tillsammans med dig. I planen beskrivs omvårdnaden och övriga insatser som du behöver samt mål för insatserna. Planen är ett verktyg för vår omvårdnad. Alla boende får en kontaktman bland medarbetarna.

Aktiviteter


På Kastanjen anordnas aktiviteter av olika slag för att främja gemenskapen i vardagen. Aktiviteterna varierar och anpassas till de boendes intressen och förmåga. Vi firar högtider och anordnar ibland underhållning. Andra aktiviteter är t ex gymnastik, bingo samt olika rehabiliteringsgrupper. Bredbandsuppkoppling finns.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Adress
Nygatan 10
826 75 LJUSNE

Enhetschef
Ingrid Söderman
0270-755 80
E-post

Sjuksköterska
0270-755 75

Rehabenheten

Kontakt med hand­läggare samt frågor om vård & omsorg

mån - tor 7.30 - 16.30
fre 7.30 - 16.00
0270-75000, e-post.

Hjälp oss att bli bättre

Lämna din synpunkt här

Granskad/Uppdaterad: 2018-12-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter