Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet kan hjälpa dig med funktionsnedsättning att hitta stimulans, utveckling, meningsfull sysselsättning och gemenskap. Det kan vara aktiviteter av olika slag som kan anpassas efter dina behov.

Vem kan få daglig verksamhet eller sysselsättning?

Daglig verksamhet är sysselsättning för personer med funktions­nedsättning – utvecklingsstörning, autism eller hjärnskada med begåvningsmässigt funktionshinder som orsakats i vuxen ålder. För att få daglig verksamhet ska du vara mellan 18 och 65 år, inte utbilda dig och inte ha något annat arbete.

I verksamheten finns ett antal arbetslag i olika miljöer. Verksamhetens handledare ska med bekräftande stöd undanröja hinder så att personen kan hitta vägar och sätt för att bättre förhålla sig till sin nuvarande livssituation och därmed kunna planera och förhålla sig till sin framtid.

Verksamheter

Djupvik
Knutpunkten
Nygatan
Regnbågen
Smedjan
Staffangymnasiets café
Teatergruppen Guldkornen
Östansjö

Stöd enligt LSS

Daglig verksamhet erbjuder daglig sysselsättning till personer i yrkesverksam ålder som omfattas av LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt SoL, socialtjänstlagen.

Du som ansöker ska omfattas av lagen om stöd och service (LSS). Du måste också bedömas ha behov av den formen av omsorg. Bedömningen görs av kommunens biståndshandläggare.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Verksamhetschef:

Malin Thurfjell
Tel: 0270-752 26

Enhetschef

Daniel Caldeman
Tel 0270-752 73

Granskad/Uppdaterad: 2019-01-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter