Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Bli god man eller förvaltare

Är du intresserad av ett uppdrag där du får hjälpa andra människor? Söderhamns kommun har ett stort behov av att fler engagerar sig och tar uppdrag som god man och förvaltare.

Vi söker både gode män och förvaltare för personer som behöver hjälp på grund av sitt hälsotillstånd.

God man/förvaltare för vuxna

Anmäl ditt intresse genom att fylla i intresseanmälan och skicka in till oss. Vi gör lämplighetskontroller på alla potentiella ställföreträdare, vilket innebär att vi gör en vandelsprövning hos socialnämnden, kontroll i belastningsregistret och kontroll hos kronofogden. Har du betalningsanmärkningar eller förekommer i polisens register får du inte bli god man eller förvaltare.

Vad innebär det att vara god man/förvaltare?

Som god man eller förvaltare är du en representant för de som inte själva kan föra sin talan. Det kan till exempel handla om att betala räkningar, ansöka om bostadstillägg, ordna kontaktperson med mera. 

Vill du hjälpa till?

Vi behöver fler som vill bli god man eller förvaltare. Välkommen med din intresseanmälan - eller kontakta överförmyndarenheten så berättar vi mer.

Granskad/Uppdaterad: 2017-11-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter